Translate

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Σνακ για το Σχολείο:Υγιεινά Κεικάκια με Αλεύρι Ολικής Άλεσης,Κακάο και Γιαούρτι

συνολικός χρόνος: 45' 

χρόνος προετοιμασίας: 10'
χρονος μαγειρέματος: 35'




          υλικά

  • 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 250 γραμμάρια γιαούρτι 2%
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 8 κουταλιές σούπας κακάο
  • ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με την μαύρη ζάχαρη,προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,το ξύσμα,το αλάτι,το γιαούρτι,τον χύμο,το κακάο και τέλος το αλεύρι ( το οποίο έχουμε κοσκινίσει και ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ).Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια κέικ μέσα στα οποία έχουμε προσαρμόσει τα ειδικά χάρτινα φορμάκια.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35'.Έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου