Translate

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Σνακ για το Σχολείο:Σουηδικά Ψωμάκια με Πορτοκάλι,Κανέλα και Μαύρη Ζάχαρη



συνολικός χρόνος: 50' 

χρόνος προετοιμασίας: 30'
χρονος μαγειρέματος: 20'



          υλικά

  • 1 κούπα γάλα
  • 1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κούπες μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα χυμό απο φρέσκο πορτοκάλι
  • ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  • αλεύρι όσο πάρει
        γέμιση
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 1/2 κούπες μαύρη ζάχαρη
  • 1 φακελάκι κανέλα τριμμένη ή μια συσκευασία τριμμένη κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα,το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Σε ένα μπολ βάζουμε 3 κούπες αλεύρι,το αλάτι,την ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει την μαγιά.Ανακατέυουμε και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι,το ξύσμα και ένα ένα τα αυγά.Όταν γίνει ομοιόμορφος ο χυλός αρχίζουμε και προσθέτουμε αλεύρι ανακατεύοντας,μέχρι να γίνει μια αφράτη εύπλαστη ζύμη.Χρειάζεται περίπου 6 με 7 κούπες αλεύρι.Σκεπάζουμε με μεμβράνη την ζύμη και αφήνουμε για 60' τουλάχιστον για να φουσκώσει.Στον πάγκο της κουζίνας ρίχνουμε αλεύρι και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο.Με ενα πινέλο αλοίφουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα ή την τριμμένη κουβερτούρα,ανάλογα με το τι τρώει το παιδάκι σας.Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και κόβουμε κομμάτια με ένα δάχτυλο πάχος.Τα αραδιάζουμε διαδοχικά σε ταψι στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα με αρκετό κενό μεταξύ τους γιατι φουσκώνουν αρκετά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 20'.Έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου