Translate

Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Τυροπιτάκια με Γιαούρτι

συνολικός χρόνος: 35' 

χρόνος προετοιμασίας: 10'
χρονος μαγειρέματος: 25'



     
      υλικά

  • 200γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά γλυκού χυμό λεμόνι
  • 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
  • αλεύρι (όσο πάρει)
  • βούτυρο (για άλειμμα)
       για την γέμιση:
  • 2 αυγά
  • 500γραμμάρια φέτα
  • πιπέρι
  • ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι,το λεμόνι και προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Πλάθουμε μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη και να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα.Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και με οδηγό το στόμιο ενός ποτηριού κόβουμε σε στρόγγυλα κομμάτια.Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε απο μια κουταλιά του γλυκού γέμιση και διπλώνουμε στην μέση (σαν μισοφέγγαρο).Κλείνουμε καλά με την βοήθεια ενός πιρουνιού ή βρέχοντας τα χέρια μας,αλείφουμε με βούτυρο και προεραιτικά πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 25',μέχρι να πάρουν χρώμα.'Ετοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου