Translate

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Καλοκαιρινή Φρουτόπιτα

συνολικός χρόνος: 85' 

χρόνος προετοιμασίας: 15'
χρονος μαγειρέματος: 70'



          υλικά

  • 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες μαύρη ζάχαρη 
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά χτυπημένα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλιά γλυκού ξύσμα λεμόνι
  • 200γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπείκιν πάουντερ
  • 500γραμμάρια καλοκαιρινά φρούτα (ροδάκινα-φράουλες-βατόμουρα κτλ) 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Πλένουμε,κόβουμε σε φέτες τα φρούτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ενα στρόγγυλο ταψάκι.
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι με την μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτουμε το γιαούρτι,την βανίλια,το ξύσμα λεμόνι και ένα-ένα τα αυγά.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί ομοιόμορφα και διακοσμούμε απο πάνω με τα φρούτα όπως θέλουμε(προαιρετικα μπορούμε να ανακατέψουμε τα φρούτα με ζάχαρη.Ψήνουμε στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο για 60-70 λεπτά.Τα τελευταία 15λεπτά καλύπτουμε το μείγμα με αλουμινόχαρτο για να μην καούν τα φρούτα.Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για 10 λεπτα,ξεφορμάρουμε,αναποδογυρίζουμε και την τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντέλως.Πασπαλίζουμε με άχνη.Έτοιμη!

ΠΗΓΗ:rasamalaysia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου