Translate

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Μαρμελάδα Βερίκοκο με Μαύρη Ζάχαρη

συνολικός χρόνος: 80' 

χρόνος προετοιμασίας: 20'
χρονος μαγειρέματος: 60'





    
      υλικά
  • 3 κιλά βερίκοκα
  • 2 κιλά μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Πλένουμε τα βερίκοκα,τα ανοίγουμε στην μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.Κόβουμε κάθε κομμάτι στα δυό,δηλαδή το κάθε βερίκοκο στα τέσσερα και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.Μόλις τοποθετήσουμε τα μισά ρίχνουμε απο πάνω την μισή ποσότητα ζάχαρης,συνεχίζουμε ρίχνωντας τα άλλα μισά και απο πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη.Τα αφήνουμε σκεπασμένα ενα βράδυ και το πρωί σιγοβράζουμε,ξεφρίζοντας αν χρειαστεί,μέχρι να δέσει.Μόλις δέσει προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.Τόποθετούμε όσο είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν,για να τα κονσερβοποιήσουμε.Έτοιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου