Translate

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Μπισκότα με Μαρμελάδα Βερίκοκο

συνολικός χρόνος: 35' 

χρόνος προετοιμασίας: 15'
χρονος μαγειρέματος: 20'




    
      υλικά

  • 3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι βρώμης ή ολικής άλεσης
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια βούτυρο
  • ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
  • 1 αυγό
  • μαρμέλαδα βερίκοκο
  • λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το με το αλάτι και το μπέικιν,προσθέτουμε το βούτυτο (όχι λιωμένο)
και πλάθουμε.Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη και συνεχίζουμε να πλάθουμε,και τέλος βάζουμε το ξύσμα και το αυγό.Πλάθουμε σε μπαλάκια ίδιου μεγέθους (περίπου όσο ενα καρύδι) και τα τοποθετούμε διαδοχικά σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Με το δάχτυλο μας κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο απο το κάθε μπαλάκι και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 20'.Αφήνουμε να κρυώσουν και λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.Τοποθετούμε την σοκολάτα σε κορνέ και σχεδιάζουμε παράλληλες γραμμές πάνω απο κάθε μπισκότο.'Ετοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου