συνολικός χρόνος: 50'
χρόνος προετοιμασίας: 30'
χρονος μαγειρέματος: 20'
χρόνος προετοιμασίας: 30'
χρονος μαγειρέματος: 20'
υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- ½ φλυτζάνι ρύζι Arborio για ριζότο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι λάδι
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λεμόνι
Καθαρίζουμε το σπανάκι,το ζεματάμε σε νερό που βράζει για 2' και το στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια,
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια,
προσθέτουμε τον μαιντανό, τον άνηθο,το σπανάκι και τα σωτάρουμε. Προσθέτουμε ζεστό νερό,αλάτι και πιπέρι.Αφήνουμε να πάρει βράση,προσθέτουμε το ρύζι (αφού το έχουμε πλύνει και στραγγίσει καλά) και βράζουμε για περίπου 20' ώσπου να χυλώσει.Έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου