Translate

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Κανελόνια με Σπανάκι και Ανθότυρο

συνολικός χρόνος: 50' 

χρόνος προετοιμασίας: 20'
χρονος μαγειρέματος: 30'
     

      υλικά
  • 250 γραμμάρια κανελόνια
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο
  • 700 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ζεστό νερό
  • τριμμένο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το σπανάκι.Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το ανθότυρο θρυμματισμένο και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, γεμίζουμε με αυτό τα κανελόνια.
Τα στρώνω διαδόχικα σε ταψί,περιχύνω με τον χυμό και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Τα καλύπτω με ζεστό νερό και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνω ξανά και κλείνω το ταψί με αλουμινόχαρτο.Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζω πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί και ψήνω για άλλα 5'.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30'. Έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου