Translate

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Σπανακόπιτα

συνολικός χρόνος: 60' 

χρόνος προετοιμασίας: 30'
χρονος μαγειρέματος: 30'

    
      υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 800γρ φέτα
  • 2 πράσα
  • 4 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι
  • 1/2 κουταλιά σούπας πιπέρι
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • σουσάμι (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
 Πλένουμε,στραγγίζουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι,τα πράσα και τα κρεμυδάκια.Ζεματίζουμε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό για 2' και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα πράσα,τα κρεμυδάκια και το σπανάκι με τη φέτα, το αυγό, το αλάτι,το πιπέρι και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και μετα βάζουμε 5 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα ενδιάμεσα.
Απο πάνω βάζουμε όλη τη γέμιση μας και ξαναβάζουμε άλλα 5 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα και αυτά.Όταν τελειώσουμε χαράσουμε την πίτα μας σε κομμάτια για να μην φουσκώσει.Αν θέλουμε βρέχουμε με λίγο νερό με τα χέρια μας την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180C για 30'.Έτοιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου