Translate

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Πένες με Μπρόκολο και Σολωμό



συνολικός χρόνος: 25'
χρόνος προετοιμασίας: 10'


χρονος μαγειρέματος: 15'
     
        υλικά 
  • 1 πακέτο πένες
  • 400γρ. φιλέτο σολομού
  • 200γρ. μπρόκολο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κουτ.σούπας άνηθο
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά
  • 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ξεχωρίστε τις άκρες από το μπρόκολο, πλύνετε τις, ρίξτε τις σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2' και στραγγίστε.
Κόψτε τον σολωμό σε κομματάκια και σοτάρετε τον με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο και το ξύσμα του λεμονιού.
Αλατίστε, σβήστε με την βότκα και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το μπρόκολο και τον άνηθο.
Αφήστε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά, προσέχοντας να μη πάρει βράση.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.
Ανακατέψτε τα με την σάλτσα και σερβίρετε τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου