Translate

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Κοτόπουλο & Μπρόκολο Ογκρατέν

συνολικός χρόνος: 50'
χρόνος προετοιμασίας: 20'

χρονος μαγειρέματος: 30'
     
        υλικά 
  • 1 κιλό μπροκολο (τις φουντίτσες)
  • 1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος
  • Λιγη φρυγανιά
  • Αλάτι
  • πιπέρι 
Για τη light μπεσαμέλ
  • 700ml γάλα
  • 4 κ.σ κορν φλάουρ
  • 1 αυγό
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • Αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το μπρόκολο σε φουντίτσες σε αλατισμένο νερό.Δεν θέλουμε να βράσει πολύ για να μην διαλύεται.
Βράζουμε και το στήθος κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό,το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια.
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα.
Κρατάμε μια κούπα γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Bάζουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και κατεβάζουμε απο τη φωτια. Όταν πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα.
Αφού κρυώσει εντελλως ρίχνουμε το τυρί και το γιαούρτι να ενσωματωθούν.
Σε πυρέξ πασπαλίζουμε στον πάτο λίγη τριμμένη φρυγανιά και στρώνουμε το μπρόκολο και τα κομμάτια κοτόπουλο διαδοχικά.Απο πάνω ρίχνουμε το μισό απο το τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε με την μπεσαμέλ.Ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί και τέλος πασπαλίζουμε πάλι με φρυγανιά.
Ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.Κόβεται καλύτερα αφού κρυώσει λίγο.
Έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου