Translate

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Μάφινς με Μήλο και Κανέλα



συνολικός χρόνος:65'

χρόνος προετοιμασίας: 20'
χρονος μαγειρέματος: 40'





          υλικά
  •  2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουταλιά γλυκού
  • 2 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 2 κούπες καθαρισμένα μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά γλυκού βανίλια
  • 1/2 κούπα γάλα
         για γαρνίρισμα
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ    
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την μαύρη ζάχαρη,προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα.Προσθέτουμε το γάλα και στην συνέχεια το αλεύρι το οποίο πρώτα έχουμε κοσκινίσει και ανακατέψει με το αλάτι και την κανέλα και την βανίλια.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Στα μήλα τα οποία έχουμε κόψει πασπαλίζουμε δύο κουταλιές αλεύρι και μισή κουταλιά κανέλα,τα ανακατεύουμε, και τα προσθέτουμε στο μείγμα.Τοποθετούμε μέσα στην φόρμα με τις υποδοχές για μάφινς χαρτινα φορμάκια και τα γεμίζουμε μεχρι τα 3/4 με το μείγμα.Ψήνουμε για περίπου 40'.Μόλις τα βγάλουμε απο τον φούρνο αλοίφουμε με βούτυρο την επιφάνεια του κάθε μάφιν και τα βουτάμε στην ζάχαρη την οποία έχουμε ανακατέψει με κανέλα.Έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου