Translate

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα Βουτύρου



συνολικός χρόνος:80'

χρόνος προετοιμασίας: 60'
χρονος μαγειρέματος: 20'





          υλικά
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κούπα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά γλυκού βανίλια
       για το royal icing(γλάσο)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κουταλιά γλυκου σριμμένο λεμόνι
  • άχνη όσο πάρει
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
       
ΕΚΤΕΛΕΣΗ    
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και την βανίλια.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη.Τυλίγουμε με μεμβράνη την ζύμη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60'.Ανοίγουμε σε φύλλο περίπου μισό εκατοστό πάχος και κόβουμε με κούπ-πάτ.Τοποθετούμε σε ταψί αφου πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 20'.Παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο.Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι με το λεμόνι μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε λίγη λίγη την άχνη μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο γλάσο.Τοποθετούμε για 30' στο ψυγείο και όταν το βγάλουμε διακοσμούμε τα μπισκότα.Έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου