Translate

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Κουλούρι Θεσσαλονίκης



συνολικός χρόνος: 65' 

χρόνος προετοιμασίας: 40'
χρονος μαγειρέματος: 25'

    
      υλικά
  • 500γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 200ml νερό
  • 2 κουταλιές σούπας ταχίνι
  • 1 κοφτή κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 1 κοφτή κουταλιά γλυκού αλάτι 
    για πασπάλισμα:
  • 500ml λίτρο νερό
  • 200γραμμάρια σουσάμι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης,ζυμώνουμε και προσθέτουμε και το νερό λίγο-λίγο μέχρι να ξεκολλάει απο τα χέρια μας η ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30' να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει,την ζυμώνουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι  σε μικρά κομματάκια.
Πλάθουμε σε λωρίδες, ενώνουμε τις άκρες και βουτάμε τα κουλούρια μας σε ένα μπολ με νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) και μετά στο σουσάμι.Στρώνουμε λαδόκολλα σε ενα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25' στον αέρα.Έτοιμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου