Translate

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Σουβλάκια Κοτόπουλο & Σως με Ταχίνι

συνολικός χρόνος: 40' 

χρόνος προετοιμασίας: 20'
χρονος μαγειρέματος: 20'

    
      υλικά
        για τα σουβλάκια:
  • 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό απο 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
          για την σως: 
  • 200 γραμμάρια στραγγιστο γιαούρτι
  • 4 κουταλιές σούπας ταχίνι 
  • 4 κουταλιές γλυκού λεμόνι
  • 1/4  κουταλια γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
για τα σουβλάκια: 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικα εκτός απο το κοτόπουλο.
Κόβουμε σε κύβους το κοτόπουλο και το προσθέτουμε και αυτό στην μαρινάδα.
Παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκια και βάζουμε σε κάθε ξυλάκι 5 κομμάτια κοτόπουλο.
Τοποθετούμε διαδοχικά το ένα σουβλάκι δίπλα στο άλλο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν το μαγείρεμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180C στο γκριλ για 20'.

για την σως:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου