συνολικός χρόνος: 10'
υλικά
χρόνος προετοιμασίας: 25'
χρονος μαγειρέματος: 35'
υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 100γραμμ. αρακάς
- 2 φλ. τσαγιού κινόα
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 4 φλ. τσαγιού νερό
- 1 κουτ.γλυκού ζωμός λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε την κινόα.Σε ενα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα λαχανικά για 3΄. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε,αφήνουμε για 1' να σοταριστεί. Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό,αλάτι-πιπέρι,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για
10΄-12΄ ώσπου να φουσκώσει η κινόα. Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 5΄.Έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου