Translate

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Κινόα με Γαρίδες και Λαχανικά

συνολικός χρόνος: 10'

χρόνος προετοιμασίας: 25'
χρονος μαγειρέματος: 35'
     
        υλικά
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 100γραμμ. αρακάς
  • 2 φλ. τσαγιού κινόα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κουτ.γλυκού ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε την κινόα.Σε ενα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα λαχανικά για 3΄. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε,αφήνουμε για 1' να σοταριστεί. Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό,αλάτι-πιπέρι,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄ ώσπου να φουσκώσει η κινόα. Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 5΄.Έτοιμο!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου