Translate

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Ταρτάκια με κοτόπουλο και ανθότυρο

συνολικός χρόνος: 60'
χρόνος προετοιμασίας:  30'
χρονος μαγειρέματος: 30'
 
       υλικά
  • 200γραμ. καλαμποκάλευρο
  • 80γραμ. αλεύρι βρώμης (δηλ.νιφάδες βρώμης αλεσμένες)
  • 1/2 κουτ.γλυκου αλάτι
  • 2 αυγά
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουτ.σούπας κρύο νερο
      γέμιση
  • 1 στήθος κοτόπουλο βραστό
  • μισή κούπα ανθότυρο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι βρώμης,τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα ατομικά φορμάκια μιας χρήσης.Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγω την ζύμη σε φύλλο και με οδηγό τα φορμάκια (γυρισμένα ανάποδα) κόβω την ζύμη σε στρόγγυλα φύλλα.(Δυο φύλλα για το κάθε φορμάκι,ενα για βάση και ενα για καπάκι).Τοποθετώ την βάση σε όλα τα φορμάκια και ξεκινάω να φτιάξω την γέμιση.Έχω βράσει και ξεψαχνίσει το κοτόπουλο,το ανακατεύω με το ανθότυρο και τίς ψιλοκομμένες πιπεριές,αλατοπιπερώνω και βάζω σε κάθε φορμάκι απο μια γεμάτη κουταλιά της σούπας.Κλείνω τα ταρτάκια με τα καπάκια,αλοίφω με λίγο νερό και προαιρετικά προσθέτω παπαρουνόσπορο ή σουσάμι.Ψήνω για 30' στις αντιστάσεις στους 180C.Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου