Translate

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σνακ για το Σχολείο:Κριτσίνια Σφολιάτας με Παρμεζάνα και Παπαρουνόσπορο

συνολικός χρόνος: 20' 

χρόνος προετοιμασίας: 10'
χρονος μαγειρέματος: 10'



          υλικά

  •   1 φύλλο σφολιάτας
  •  100γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρι
  •  παπαρουνόσπορος ή σουσάμι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  
Αφήνουμε την σφολιάτα να ξεπαγώσει.Την ανοίγουμε και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα.Πλάθουμε με τον πλάστη για να κολλήσει η παρμεζάνα στην ζύμη,διπλώνουμε την ζύμη στην μέση,ξαναπλάθουμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές ωσπου να ενσωματωθεί η παρμεζάνα στην σφολιάτα.Ανοίγουμε την ζύμη περίπου στο μέγεθος που είχε αρχικά,αλοίφουμε λίγο νερό και απο πάνω πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο ή το σουσάμι.Πλάθουμε πάλι να κολλήσει πάνω στην ζύμη.Κόβουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου ένα δάχτυλο και στιφογυρνάμε με την πλευρά που έχει τον παπαρουνόσπορο να είναι προς τα έξω.Τα τοποθετούμε σε ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για  περίπου 10' ώσπου να πάρουν χρώμα.Έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου