Translate

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Γαριδομακαρονάδα

συνολικός χρόνος: 45' 

χρόνος προετοιμασίας: 15'
χρονος μαγειρέματος: 30'



          υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες φρέσκες
  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • 1 κρεμύδι
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 100γραμμάρια φέτα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • σκόρδο σε σκόνη
  • πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες (τις οποίες έχουμε καθαρίσει και αφαιρέσει το εντεράκι) για 2'.Τις αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμύδι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές.Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες,τον πελτέ και τα μπαχαρικά.Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα,τις γαρίδες και τον μαιντανό.Βράζουμε για ακόμη 1'.Παράλληλα έχουμε βράσει και σουρώσει τα ζυμαρικά.Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο σκεύος και περιχύνουμε την σάλτσα με τις γαρίδες.Έτοιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου