Translate

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Τσίζκεικ με Ανθότυρο και Μέλι


συνολικός χρόνος: 25' 

χρόνος προετοιμασίας: 25'
χρονος μαγειρέματος: 0'
     

      υλικά
      για την βάση
  • 100γρ αμυγδαλόψιχα
  • 100γρ μπισκότα digestive
  • 50γρ μαργαρίνη

           για τη κρεμα
    • 600γραμμάρια ανθότυρο
    • 150γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
    • 200γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
    • 3 κουταλιές σούπας γάλα 
    • 2 φύλλα ζελατίνης
         
            για γαρνίρισμα
    • μέλι
    • κανέλα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

    Βάζουμε τα μπισκότα και την αμυγδαλόψιχα στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Ανακατέβουμε με το λιωμένο βούτυρο.
    Παίρνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι και καλύπτουμε τη βάση της με το μπισκότο πιέζοντας καλά.Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30' για να σφήξει η βάση μας.
    Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν σε κρύο νερό για 5'.
    Χτυπάμε με το μίξερ το ανθότυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί.
    Στίβουμε τα φύλλα ζελατίνης με το χέρι. Και τα ανακατεύουμε με το καυτό γάλα μέχρι να λιώσει καλά η ζελατίνη και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
    Βάζουμε το μείγμα του τυριού πάνω στην βάση του μπισκότου,γαρνίρουμε με το μέλι και την κανελα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.Έτοιμο!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου