Translate

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Υγιεινά κεικάκια με Μαύρη Σοκολάτα και Πορτοκάλι

συνολικός χρόνος: 30'

χρόνος προετοιμασίας: 5'
χρονος μαγειρέματος: 25'

     

        υλικά
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα ζάχαρη μαύρη
  • 3 κ. σ. κακάο
  • 200γραμμ. μαύρη σοκολάτα
  • χυμό από 4 πορτοκάλια
  • 200 γρ. γιαούρτι 2%
  • 1/2 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλια
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
      για το γλάσο
  • 250γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 4 κουτ.σούπας χλιαρό γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την μαύρη σοκολάτα και την ενσωματώνουμε και αυτή στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα μικρά φορμάκια για cupcakes.
Περιχύνουμε το μείγμα μέσα στα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20'-30'.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την μαύρη σοκολάτα και προσθέτουμε το χλιαρο γάλα.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο τα κεικάκια και το γλάσο και περιχύνουμε.Έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου